Sino-Pol Group LLC
- Autor
- Gość
-
9 lata 10 miesiąc temu - 9 lata 9 miesiąc temu #3987
przez
Sino-Pol Group LLC was created by
Ostatnia9 lata 9 miesiąc temu edycja: od.
Temat został zablokowany.
- achinger
-
- Wylogowany
- Minister
-
9 lata 10 miesiąc temu - 9 lata 9 miesiąc temu #3989
przez achinger
Replied by achinger on topic Odp: Sino-Pol Group LLC
W jakim wymiarze Sino-Pol Group jest partnerem z Ministerstwem Gospodarki RP oraz Ministerstwem Finansów RP (oraz innymi wymienionymi na stronie www podmiotami)?
- Yao laoshi
- Wylogowany
- Minister
-
9 lata 10 miesiąc temu - 9 lata 9 miesiąc temu #3993
przez Yao laoshi
Angielskie słowo "expertise" znaczy coś zupełnie innego niż polskie "ekspertyza". Jeśli reklamuje się m.in. usługi tłumaczeniowe, taki błąd jest kompromitujący.
To jest oczywiście nieprawda, podobnie jak wszelkie spotykane w reklamach proszków do prania stwierdzenia w rodzaju "XXX jest dwa razy skuteczniejszy niż zwykłe proszki" czy "biel tysiąc razy bielsza". Na pewno nie jest to jedyna tego rodzaju polska firma, a co do "kapitału", to być może chodziło o "Kapitał" (pełne polskie wydanie "Kapitału" Karola Marska)? Brzmi jednak ładnie, nie ma co.
Na początek ośmieliłbym się zasugerować refleksję nad następującą kwestią: gdzie kończy się tzw. marketing (słowo obrzydliwe, ale niestety już język polski skutecznie zanieczyściło), a zaczyna zwyczajna mitomania?
"Tut das Unnütze"
Günter Eich (1907-1972) - niemiecki poeta, z wykształcenia sinolog
Replied by Yao laoshi on topic Odp: Sino-Pol Group LLC
Sino-Pol Group LLC posiada unikalną ekspertyzę w zakresie środowisk biznesowych Chin oraz Polski.
Angielskie słowo "expertise" znaczy coś zupełnie innego niż polskie "ekspertyza". Jeśli reklamuje się m.in. usługi tłumaczeniowe, taki błąd jest kompromitujący.
Pragniemy zaznaczyć, iż Sino-Pol Group LLC jest obecnie jedyną firmą doradztwa biznesowego z całkowicie polskim kapitałem na terenie Chin.
To jest oczywiście nieprawda, podobnie jak wszelkie spotykane w reklamach proszków do prania stwierdzenia w rodzaju "XXX jest dwa razy skuteczniejszy niż zwykłe proszki" czy "biel tysiąc razy bielsza". Na pewno nie jest to jedyna tego rodzaju polska firma, a co do "kapitału", to być może chodziło o "Kapitał" (pełne polskie wydanie "Kapitału" Karola Marska)? Brzmi jednak ładnie, nie ma co.
Uprzejmie prosimy Państwa o ewentualne opinie oraz sugestie dotyczące działalności Sino-Pol Group LLC.
Na początek ośmieliłbym się zasugerować refleksję nad następującą kwestią: gdzie kończy się tzw. marketing (słowo obrzydliwe, ale niestety już język polski skutecznie zanieczyściło), a zaczyna zwyczajna mitomania?
"Tut das Unnütze"
Günter Eich (1907-1972) - niemiecki poeta, z wykształcenia sinolog
- Autor
- Gość
-
9 lata 9 miesiąc temu - 9 lata 9 miesiąc temu #4182
przez
Replied by on topic Odp: Sino-Pol Group LLC
- Camillvs
- Wylogowany
- Minister
-
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
- achinger
-
- Wylogowany
- Minister
-
9 lata 9 miesiąc temu - 9 lata 9 miesiąc temu #4187
przez achinger
Replied by achinger on topic Odp: Sino-Pol Group LLC
Możecie mnie skrytykować, jeżeli uznacie, że było to zbyt upierdliwe, ale właśnie zadzwoniłem do Ministerstwa Finansów, gdzie przełączano mnie 5 razy... Każdej z urzędniczek próbowałem wytłumaczyć, że jest firma, która rzekomo współpracuje z MF i chciałbym ten fakt potwierdzić. Żadna z przemiłych Pań tego faktu nie potwierdziła, a urzędniczka odpowiedzialna za Dział Prawny w MF powiedziała, że MF nie ma możliwości współpracy/partnerstwa z żadnymi firmami.
Wiem skąd bierze się ta niesamowita chęć do powoływania się na najwyższych przedstawicieli władzy państwowej. Np. Pye (1982) w Chinese Commercial Negotiation Style lub Fang (2006) w Negotiation: The Chinese Style rozprawiali o tym, jak to trzeba pokazać tzw. plecy u najwyższych władz, aby coś osiągnąć/załatwić. O ile na rynku chińskim ta strategia się sprawdza, to na polskojęzycznej stronie internetowej faktycznie brzmi to jak mitomania...
Wiem skąd bierze się ta niesamowita chęć do powoływania się na najwyższych przedstawicieli władzy państwowej. Np. Pye (1982) w Chinese Commercial Negotiation Style lub Fang (2006) w Negotiation: The Chinese Style rozprawiali o tym, jak to trzeba pokazać tzw. plecy u najwyższych władz, aby coś osiągnąć/załatwić. O ile na rynku chińskim ta strategia się sprawdza, to na polskojęzycznej stronie internetowej faktycznie brzmi to jak mitomania...
Czas generowania strony: 0.208 s.
- Jesteś tutaj:
-
Start
-
SinoForum
-
Chiny (中国)
-
Gospodarka, ekonomia
- Sino-Pol Group LLC