Najdziwniejsze chińskie potrawy
- Zhi Laohu
- Wylogowany
- Skryba
-
najlepsze potrawa to jest suszi
Chyba sushi !podzielam Twoje zdanie. Uramaki albo krewetki w cieście. Mmmm pycha
I jeszcze może kimczi? Ja wiem, że generalnie dziecko Chińczyk i dziecko Japończyk to się w ogóle od siebie nie różnią, ale mimo wszystko warto zwracać uwagę na takie subtelności...
Ja z najdziwniejszych rzeczy mogę wymienić rybie wnętrzności (horror, horror, jakby to ujął Joseph Conrad) oraz jedwabniki - pycha.
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- aimier
-
- Wylogowany
- Mędrzec
-
- Otrzymane podziękowania: 0
najlepsze potrawa to jest suszi
Chyba sushi !podzielam Twoje zdanie. Uramaki albo krewetki w cieście. Mmmm pycha
I jeszcze może kimczi? Ja wiem, że generalnie dziecko Chińczyk i dziecko Japończyk to się w ogóle od siebie nie różnią, ale mimo wszystko warto zwracać uwagę na takie subtelności...
Ja z najdziwniejszych rzeczy mogę wymienić rybie wnętrzności (horror, horror, jakby to ujął Joseph Conrad) oraz jedwabniki - pycha.
Odnośnie jedwabników 蚕蛹, ku przestrodze! Jeśli jesteś uczulona / uczulony na pyłki traw lub jakichś innych roślin pamiętaj, że zjedzenie może wywołać reakcję alergiczną, a nawet SZOK ANAFILAKTYCZNY!!! Ostrożnie z takimi przysmakami! Nie wiem, co jest alergenem w przypadku jedwabników, czy jest to białko, czy coś innego, ale nie jest to przysmak dla wszystkich

- Zhi Laohu
- Wylogowany
- Skryba
-
Odnośnie jedwabników 蚕蛹, ku przestrodze! Jeśli jesteś uczulona / uczulony na pyłki traw lub jakichś innych roślin pamiętaj, że zjedzenie może wywołać reakcję alergiczną, a nawet SZOK ANAFILAKTYCZNY!!! Ostrożnie z takimi przysmakami! Nie wiem, co jest alergenem w przypadku jedwabników, czy jest to białko, czy coś innego, ale nie jest to przysmak dla wszystkich
Jestem uczulony na pyłki - odkąd pomieszkałem dwa lata w Pekinie. A jedwabniki jadłem wielokrotnie i nic.
Obawiam się, że Pekin sam w sobie jest znacznie bardziej szkodliwy niż jedwabniki.
- aimier
-
- Wylogowany
- Mędrzec
-
A co do Pekinu. To tak, miasto szkodliwe pod wieloma względami, nie tylko smogu i syfu na ulicach.
- Zhi Laohu
- Wylogowany
- Skryba
-
A co do Pekinu. To tak, miasto szkodliwe pod wieloma względami, nie tylko smogu i syfu na ulicach.
Pekin jest jak papierosy albo wódka: w rozsądnych ilościach nie szkodzi, a bywa b. przyjemny.
- blondi7
- Wylogowany
- Chłop
-
Temat jest o najdziwniejszych. Sushi jest całkiem normalne xDnajlepsze potrawa to jest suszi
Czy korzystaliście? Tani nocleg Warszawa ? Poszukuje też biuro księgowe warszawa ,dobre biuro księgowe.
- Jesteś tutaj:
-
Start
-
SinoForum
-
Chiny (中国)
-
Kuchnia chińska
- Najdziwniejsze chińskie potrawy