Jianbing 煎饼
- Autor
- Gość
-
9 lata 5 miesiąc temu #4435
przez
Jianbing 煎饼 was created by
Robił ktoś z Was może jianbing 煎饼 w polskich warunkach? A może te chrupiące wkłady można gdzieś u nas kupić?

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- achinger
-
- Wylogowany
- Minister
-
9 lata 5 miesiąc temu #4438
przez achinger
Replied by achinger on topic Odp: Jianbing 煎饼
Nigdy sam nie przyrządzałem, nie widziałem też 'chrupiących wkladów' do kupienia, ale tu jest na nie oraz na całego jianbinga przepis:
http://meishichina.com/Eat/Nosh/200812/54530.html
Chrupiący wklad jest chyba łatwiejszy do zrobienia i można od razu zrobic ich dużo, na kilka jianbingowych posiedzeń, bo dobrze się przechowują w suchym i chłodnym miejscu. Możesz sobie zrobić chrupiących wkładów na cały miesiąc i się raczej nie zmarnują
Chrupiący wklad jest chyba łatwiejszy do zrobienia i można od razu zrobic ich dużo, na kilka jianbingowych posiedzeń, bo dobrze się przechowują w suchym i chłodnym miejscu. Możesz sobie zrobić chrupiących wkładów na cały miesiąc i się raczej nie zmarnują

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- Autor
- Gość
-
9 lata 5 miesiąc temu #4440
przez
Replied by on topic Odp: Jianbing 煎饼
Dzięki! Sporo roboty przy tym, a zawsze wydawało mi się to takie banalne
Liczyłem na to, że przyrządza się je już z gotowych płatów, coś a la prażynki krewetkowe.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- Camillvs
- Wylogowany
- Minister
-
Mniej
Więcej
- Posty: 393
- Otrzymane podziękowania: 0
9 lata 4 miesiąc temu #4553
przez Camillvs
人在江湖,身不由己!
Replied by Camillvs on topic Odp: Jianbing 煎饼
Ponoć w Wólce robią takie z rana, można podpytać co i jak
人在江湖,身不由己!
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- Pojechana
- Wylogowany
- Chłop
-
- Nie pozwól by marzenia pozostały tylko marzeniami
7 lata 8 miesiąc temu #5718
przez Pojechana
Replied by Pojechana on topic Odp: Jianbing 煎饼
A ja się pofatygowałam i przygotowałam przepis na jianbing po polsku i na polskie warunki + przepis na chrupiące wkłady (bocui 薄脆, wonton skins, wonton wrappers), zapraszam 
http://pojechana.pl/2013/05/jian-bing-chinskie-nalesniki/

http://pojechana.pl/2013/05/jian-bing-chinskie-nalesniki/
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- iwogur80
- Wylogowany
- Chłop
-
6 lata 10 miesiąc temu #6282
przez iwogur80
na pewno spróbuję przyrządzić, a nie wiesz przypadkiem gdzie dostanę semoline??
Mój dom jest jak hotel białobrzegi . Uwielbiam takie klimaty:)
Replied by iwogur80 on topic Odp: Jianbing 煎饼
A ja się pofatygowałam i przygotowałam przepis na jianbing po polsku i na polskie warunki + przepis na chrupiące wkłady (bocui 薄脆, wonton skins, wonton wrappers), zapraszam
http://pojechana.pl/2013/05/jian-bing-chinskie-nalesniki/
na pewno spróbuję przyrządzić, a nie wiesz przypadkiem gdzie dostanę semoline??
Mój dom jest jak hotel białobrzegi . Uwielbiam takie klimaty:)
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
Czas generowania strony: 0.214 s.
- Jesteś tutaj:
-
Start
-
SinoForum
-
Chiny (中国)
-
Kuchnia chińska
- Jianbing 煎饼