Jianbing 煎饼
- Autor
- Gość
-
8 lata 4 miesiąc temu #4435
przez
Jianbing 煎饼 was created by
Robił ktoś z Was może jianbing 煎饼 w polskich warunkach? A może te chrupiące wkłady można gdzieś u nas kupić?

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- achinger
-
- Wylogowany
- Minister
-
8 lata 4 miesiąc temu #4438
przez achinger
Replied by achinger on topic Jianbing 煎饼
Nigdy sam nie przyrządzałem, nie widziałem też 'chrupiących wkladów' do kupienia, ale tu jest na nie oraz na całego jianbinga przepis:
http://meishichina.com/Eat/Nosh/200812/54530.html
Chrupiący wklad jest chyba łatwiejszy do zrobienia i można od razu zrobic ich dużo, na kilka jianbingowych posiedzeń, bo dobrze się przechowują w suchym i chłodnym miejscu. Możesz sobie zrobić chrupiących wkładów na cały miesiąc i się raczej nie zmarnują
Chrupiący wklad jest chyba łatwiejszy do zrobienia i można od razu zrobic ich dużo, na kilka jianbingowych posiedzeń, bo dobrze się przechowują w suchym i chłodnym miejscu. Możesz sobie zrobić chrupiących wkładów na cały miesiąc i się raczej nie zmarnują

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- Autor
- Gość
-
8 lata 4 miesiąc temu #4440
przez
Replied by on topic Jianbing 煎饼
Dzięki! Sporo roboty przy tym, a zawsze wydawało mi się to takie banalne
Liczyłem na to, że przyrządza się je już z gotowych płatów, coś a la prażynki krewetkowe.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- Camillvs
- Wylogowany
- Minister
-
Mniej
Więcej
- Posty: 393
- Otrzymane podziękowania: 0
8 lata 2 miesiąc temu #4553
przez Camillvs
人在江湖,身不由己!
Replied by Camillvs on topic Jianbing 煎饼
Ponoć w Wólce robią takie z rana, można podpytać co i jak
人在江湖,身不由己!
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- Pojechana
- Wylogowany
- Chłop
-
- Nie pozwól by marzenia pozostały tylko marzeniami
6 lata 7 miesiąc temu #5718
przez Pojechana
Replied by Pojechana on topic Jianbing 煎饼
A ja się pofatygowałam i przygotowałam przepis na jianbing po polsku i na polskie warunki + przepis na chrupiące wkłady (bocui 薄脆, wonton skins, wonton wrappers), zapraszam 
http://pojechana.pl/2013/05/jian-bing-chinskie-nalesniki/

http://pojechana.pl/2013/05/jian-bing-chinskie-nalesniki/
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- iwogur80
- Wylogowany
- Chłop
-
5 lata 8 miesiąc temu #6282
przez iwogur80
na pewno spróbuję przyrządzić, a nie wiesz przypadkiem gdzie dostanę semoline??
Mój dom jest jak hotel białobrzegi . Uwielbiam takie klimaty:)
Replied by iwogur80 on topic Jianbing 煎饼
A ja się pofatygowałam i przygotowałam przepis na jianbing po polsku i na polskie warunki + przepis na chrupiące wkłady (bocui 薄脆, wonton skins, wonton wrappers), zapraszam
http://pojechana.pl/2013/05/jian-bing-chinskie-nalesniki/
na pewno spróbuję przyrządzić, a nie wiesz przypadkiem gdzie dostanę semoline??
Mój dom jest jak hotel białobrzegi . Uwielbiam takie klimaty:)
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
Czas generowania strony: 0.184 s.
- Jesteś tutaj:
-
Start
-
SinoForum
-
Chiny (中国)
-
Kuchnia chińska
- Jianbing 煎饼