Jianbing 煎饼

  • Autor
  • Gość
  • Gość
8 lata 1 tydzień temu #4435 przez
Jianbing 煎饼 was created by
Robił ktoś z Was może jianbing 煎饼 w polskich warunkach? A może te chrupiące wkłady można gdzieś u nas kupić? :P

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
8 lata 1 tydzień temu #4438 przez achinger
Replied by achinger on topic Jianbing 煎饼
Nigdy sam nie przyrządzałem, nie widziałem też 'chrupiących wkladów' do kupienia, ale tu jest na nie oraz na całego jianbinga przepis: http://meishichina.com/Eat/Nosh/200812/54530.html

Chrupiący wklad jest chyba łatwiejszy do zrobienia i można od razu zrobic ich dużo, na kilka jianbingowych posiedzeń, bo dobrze się przechowują w suchym i chłodnym miejscu. Możesz sobie zrobić chrupiących wkładów na cały miesiąc i się raczej nie zmarnują ;)

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

  • Autor
  • Gość
  • Gość
8 lata 1 tydzień temu #4440 przez
Replied by on topic Jianbing 煎饼
Dzięki! Sporo roboty przy tym, a zawsze wydawało mi się to takie banalne :P Liczyłem na to, że przyrządza się je już z gotowych płatów, coś a la prażynki krewetkowe.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
7 lata 11 miesiąc temu #4553 przez Camillvs
Replied by Camillvs on topic Jianbing 煎饼
Ponoć w Wólce robią takie z rana, można podpytać co i jak

人在江湖,身不由己!

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
6 lata 3 miesiąc temu #5718 przez Pojechana
Replied by Pojechana on topic Jianbing 煎饼
A ja się pofatygowałam i przygotowałam przepis na jianbing po polsku i na polskie warunki + przepis na chrupiące wkłady (bocui 薄脆, wonton skins, wonton wrappers), zapraszam :-)

http://pojechana.pl/2013/05/jian-bing-chinskie-nalesniki/

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
5 lata 5 miesiąc temu #6282 przez iwogur80
Replied by iwogur80 on topic Jianbing 煎饼

A ja się pofatygowałam i przygotowałam przepis na jianbing po polsku i na polskie warunki + przepis na chrupiące wkłady (bocui 薄脆, wonton skins, wonton wrappers), zapraszam :-)

http://pojechana.pl/2013/05/jian-bing-chinskie-nalesniki/


na pewno spróbuję przyrządzić, a nie wiesz przypadkiem gdzie dostanę semoline??

Mój dom jest jak hotel białobrzegi . Uwielbiam takie klimaty:)

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Czas generowania strony: 0.350 s.
Zasilane przez Forum Kunena